Mexicaans eten in Deventer

Wie aan Mexicaans eten denkt, denkt automatisch aan tortillas, tacos en quesadillas. Maar Mexicaans eten is veel meer dan dat. De Mexicaanse keuken is een heerlijke mengelmoes van de van oorsprong Indiaanse en Spaanse keuken. Voedsel is in Mexico al even divers als de Mexicaanse cultuur. Ontzettend veel verschillende soorten voedsel, fruit, groente en wild, zoveel als je nergens anders tegenkomt. Dat is culinair Mexico.

In de 19e eeuw werd het Mexicaanse koken ook beïnvloed door de Fransen, en dan vooral op het gebied van broden, sauzen en manier van het bereiden van voedsel. Broden en taarten bij de bakker zijn dan ook een mix van de Franse en de Mexicaanse stijl.

De basis van de oorspronkelijke Mexicaanse keuken was en is de maïstortilla. Tortilla’s zijn een soort kleine, platte, ronde, hartige pannenkoekjes, gemaakt van maïsmeel of bloem. Ze zijn ongetwijfeld het meest typerende Mexicaanse voedsel.

Ook als je in een Mexicaans restaurant in Deventer zit zul je merken dat er meer dan honderd verschillende soorten pepers worden gebruikt in de Mexicaanse keuken. Al die pepers verschillen van vorm en in maat, maar ook in smaak en sterkte. Voor elk soort voedsel is er wel een ander soort peper. Pepers voegen kleur, maar vooral ook smaak toe aan het voedsel. Pepers zijn er in verschillende kleuren, zoals rood, groen, geel, oranje of bordeauxrood.

In een Mexicaans restaurant zul je veel frijoles krijgen als bijgerecht. Frijoles zijn ronde of ovale bonen die zowel in grootte als in kleur kunnen verschillen.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.